A szegénység mint lehetőség: 11+1 gondolat, ami segít megváltoztatni a nézőpontodat!

A szegénység egy nagyon relatív fogalom. Ha a világátlagot nézzük, teljesen mást eredményt kapunk, mintha az európai helyzetet vizsgálnánk. Akár a hazai viszonylatokban is tapasztalunk eltérést a földrajzi elhelyezkedés alapján. De talán nevezhetjük szegénységnek, ha az valaki minden tételt összead a boltban, hogy lássa, a nála levő ezresből, aminek két főnek két napra elégnek kellene lennie, mire futja, vagy ha gyümölcsöt már csak az utcán tud szedni, mert arra már nem kerül hónapok óta. Ilyen, és ennél még meredekebb helyzeteket átélve az ember sok dolgot tapasztalhat meg. Egyéni hozzáállás kérdése, hogy ki mit tanul ilyen esetben. Ebben az írásban a pozitív hozzáállásnak azon ajándékait osztom meg veled, amiket jómagam is megtapasztaltam.

1.)    Légy hálás!

Amikor az ember nehéz helyzetbe kerül, különösen fontos, hogy pozitívan tudja kezelni a kihívásokat. Tipikus eset a pohár, ami félig van. Félig tele, vagy félig üres? Mindenkinek olyan, amilyennek látja. Ha valamiből kevés van, Te hogyan nézel rá? Örülsz annak a kicsinek is, ami megadatott, vagy sopánkodsz azon, ami ebben a pillanatban (még) nem a tiéd? Ha a hálát választod (és igen!, ez egy komoly választás, mert az ember agyában a váltó automatikusan a negatív hozzáállásra van programozva), akkor az Univerzum sokkal hamarabb tud a segítségedre lenni. Tudod! „Aki a kicsit nem becsüli…”

2.)    Ismerd fel a valódi értékeket!

Amikor kevesebb az anyagi forrásod, automatikusan elkezdesz a lényegre koncentrálni. Felismered, mik azok a dolgok, amik valóban fontosak, és mik azok, amik csupán másod-/harmadlagosak, vagy tökéletesen feleslegesek.

3.)    Légy kreatív!

Avagy abból főzzünk, ami van! Amikor kevés van, és úgy döntesz, hogy Te az elérhető legboldogabb és legteljesebb Életet választod, akkor abból kell kihoznod a legtöbbet, amid van. Ez bizony az esetek többségében hihetetlenül meg tudja dolgoztatni az ember agyát. A szükség olyan képességeket hozhat felszínre benned, amikről nem is tudtad, hogy vannak! Én például háziasszonyból mosógépszerelővé alakultam, amikor nem volt jobb megoldásra lehetőségem, és egyetlen, a gyermekemtől kölcsönzött, hatalmas mágnessel orvosoltam a bimetál hibánkat. 🙂 Hidd el, neked is lehetnek szuper ötleteid, ha nem hagyod, hogy a kétségbeesés győzzön fölötted!

4.)    Adj szívből!

Amikor kevés van, akkor is akad olyan, akinek még kevesebb jutott, mint Neked. Olyankor adni, amikor neked sincs sok, talán az egyik legnemesebb cselekedet az Univerzumban. Hiszed azt, hogy jótett helyébe jót kapsz? Pedig tényleg így van! Jóságod visszakanyarodik majd hozzád, de sose ezért adj! Adni olyankor kell, amikor a Belső Hang a szívedben megszólal. Akkor viszont mindegy, hogy mennyid van.

5.)    Merj kérni!

Sok ember számára a legnehezebb feladat, hogy megtanuljon segítséget kérni másoktól. Pedig hidd el, hogy ez helyzet nagyon sok ajándékot hordoz magában! Te megtanulhatod túllépni a korlátaidat. Rájöhetsz, hogy a másik ember lényege ugyanaz a Teremtő Eszencia, ami benned is ott van. Végső soron minden és mindenki Egy, így tulajdonképpen Önmagadtól kérsz, és Önmagadnak adsz. A kérés segít, hogy ledöntsed a falakat magadban, amik az Egységtől elválasztanak. Aki pedig ad, az megnyitja a szívét a magasabb intelligencia számára, hiszen az adás, a gondoskodás az Isteni Szeretet egyik legszebb megnyilvánulási formája. Kérj, és hagyd, hogy a másik megnyilváníthassa a magasabb énjét. Ha erre még nem képes, akkor ne hibáztasd érte! Az ő tapasztalása az, ha a szívét zárva hagyja, és elutasítja a kérésed. Tudd, hogy nem veled van baja, és kérj bátran máshonnan!

Arra viszont nagyon ügyelj, hogy ne ess át a ló másik felére. Könnyű hozzászokni ahhoz, hogy mások folyton megoldják a problémáidat. Akkor kérj, ha egyedül biztosan nem tudod megoldani a helyzete, amit az Élet eléd helyezett. A feladatokat azért kapjuk, hogy tanuljunk belőlük, erősödjünk általuk, ráébredjünk bizonyos dolgokra. Ha nem Te oldod meg a feladataidat, az ajándékukat is más kapja! Törekedj hát a kérésben is az egyensúlyra!

6.)    Fogadj el bátran!

Az Élet néha akkor is ad ajándékot, ha nem kérsz semmit, csupán büszkén tűröd a rád mért „sorscsapásokat”. Ám az Élet látja, hogy kemény a szíved, és lágyítani szeretne rajta. Ilyenkor jönnek a váratlan lehetőségek. Merd elfogadni az ajándékokat! Merd elfogadni, amit mások adni akarnak! Ez a bőség egyik kapuja. Győzd le a büszkeséged, mert ez az egyik dolog, ami az Egységtől elválaszt. Amíg egyénkénként gondolkodsz, és két kézzel kaparsz, hogy mindent megteremts magadnak (és a családodnak), addig nem tudsz EGY-ÉN-ként gondolkodni, és elválasztod magad az olyan erőktől, amik a bőséget elhozhatják a számodra. Merj elfogadni, merd rábízni magad az Élet ajándékaira!

7.)    Légy optimista!

Tudd, hogy semmi nem tart örökké. „Egyszer fent, egyszer lent.” – szokták mondani. Maradhatsz lent, de az a Te döntésed lesz. Az Élet előbb-utóbb fel akar majd emelni, hogy tovább adhasd azt, amit „lent” megtanultál, mert csak így válhattál hiteles emberré. Nem véletlen, hogy megéled a nélkülözés és hiány állapotát, mert így jobban meg fogod majd becsülni a bőséget. Aminek a megteremtéséhez persze te is kellesz, de erről bővebben a “Tiszta Teremtés” című sorozatban olvashatsz (ITT). Most elég az, ha tudod, hogy jobb sorsra szánt az Élet, és ha nem csüggedsz, akkor el is éred.

8.)    Higgy és bízz!

Igen, amikor az embernek kilátástalan a helyzete, akkor tud a leginkább erősödni a hite. Voltaképpen az Életben minden nehézség egy kicsit (vagy nem is annyira kicsit) hitpróba. Hiszel az Univerzumban? Hiszed, hogy Te is Isten gyermeke vagy, aki megérdemli, hogy szeressék, és az Élet gondoskodjon róla? Bízol az Életben? Bízol abba, hogy nem az ellenséged, és nem az a célja, hogy Téged elpusztítson? Ha még nem, akkor nyisd ki a szívedet, és hagyd, hogy átjárjon a mindenben létező, a Téged is körülvevő Szeretet!

9.)    Ismerd fel a Felelősséged és a Teremtő Erődet!

Az egyik legnehezebb lecke felismerni a nehézségekben a saját felelősségünket. Felismerni, hogy mi maguk vonzottuk, teremtettük az Életünkbe a nehéz helyzeteket, azért, hogy tanuljunk belőlük, vagy, hogy rámutassanak valamire. Amíg áldozatként élünk és nem vállaljuk a pillanatért a felelősséget, addig nem igazán tudnak megváltozni a körülmények. Ha változást szeretnél, szerezd vissza a Teremtő Erődet, és ezt kezdd azzal, hogy felvállalod az Életedért a felelősséget!

10.) Tarts ki!

Néha, amikor szorul a hurok az ember nyaka körül, elég nehéz kitartania a céljai, vágyai mellett, nem feladni azokat, és a biztos kevésért megalkudni az Élettel. Ha tudod és szívedben is hiszed, hogy a Sors okkal teremtett, és Te is megérdemled a jó dolgokat, akkor tarts ki bátran az álmaid mellett! Arra természetesen figyelj oda, hogy a legtöbb álom nem egyik pillanatról a másikra válik valóra, hanem hosszú út vezet mind Lélekben, mind fizikai szinten a beteljesülésig. A kitartásod nem jelenti azt, hogy két nap múlva már élvezheted álmaid gyümölcsét!

Olyan helyzet is előfordulhat, hogy az Élet néha gyorssegélyként ideiglenes kényszermegoldást kínál fel. Ilyenkor érdemes lehet élni a lehetőséggel, és átmenetileg beérni a kevesebbel, de csak ha nagyon-nagyon muszáj, és összhangban van a szíveddel!!! A hangsúly pedig az ideiglenesen van! Ne ragadj le ott, ahova nem tartozol!

11.) Engedj meg egy kis luxust magadnak!

Némi luxusra mindenkinek szüksége van néha! Időről-időre érdemes megrázni magad, elfelejteni, hogy nem engedhetsz meg magadnak ezt vagy azt. Edd, tedd, vedd meg bátran, és örülj neki bűntudat nélkül! Tudom, hogy nehéz feladat, főleg, amikor nagyon nincs rá keret, de érdemes apróságokkal kezdeni. Plusz bevenni egy „Mennyei Lesz*rOM” tablettát, az segít ellazulni. Az örömöd pedig örömöt fog generálni, ami még több örömet vonz magához. Ha meg mered engedni magadnak azt a pici luxust amire felmerül az igény benned, akkor az Élet támogat majd ebben, mert ez a lépés is a Bőség egy újabb kapuja.

+ 1)  Boldogság és bőség

A valódi boldogságot az ember a saját lelkében találja meg. Ez az, ami örök, és senki nem tudja elvenni tőled. Az, ha a fizikai síkon hiányt tapasztalsz, valójában lehetőséget ad arra, hogy a bőséget önmagadban fedezd fel! Ha boldog tudsz lenni, amikor szinte semmid nincs, akkor boldog tudsz lenni bármikor! Nem függsz többé a körülményektől, és ez a „szegénység”, a fizikai hiány lehető legnagyobb ajándéka számodra! A belső bőség pedig el fogja hozni számodra azt, hogy a külvilágban is bőséget tapasztalhass!

Kövesd a blogot, hamarosan felkerül az új cikk, amiben összefoglalom, hol, milyen életterületeken lehetnek elakadások, amik a gondolkodásmódon kívül a bőség áramlását akadályozzák.

Remélem, tudtam neked segíteni Neked abban, hogy az anyagi nehézségeidre más szemmel tekints, és egy boldog, bőségben megélt életet alapozhass meg magadnak!

Ha tetszett a cikk, ajánld másoknak, ha pedig szeretnél értesülni az újdonságokról, akkor iratkozz fel a hírlevélre, vagy kövess  a facebookon, Instagramon, YouTube-on!

Áldott szép napot Neked!

Szilvi