fbpx

Folytasd a mesét!

A Fénykönyvtár Kiadó “Folytasd a mesét!” címen meseíró pályázatot hirdet 7-12 éves korú gyermekek részére.

Az “Ezüst Erdő” című mesében megismerhettük Bíborka történetét, és láthattuk, mennyi nehézségen ment keresztül, míg az erdő lakói befogadták őt maguk közé. Most, hogy a mese végén Ezüst Erdő új vezetőt választ, Bíborka élete is nagy mértékben megváltozik. Új feladatokat küld neki az Ég, hogy tovább nemesítse a jellemét. Vajon az új életében milyen nehézségekkel kell szembenéznie? Olvasd el a mesét, és a már megismert szereplőkkel alkoss új történeteket az utolsó, “Folytasd a mesét!” című fejezetben leírt szempontok szerint! (Sajnos, ha itt ennél többet írnánk le, akkor lelőnénk a mese végét! 🙂 ) Ha ahhoz van kedved, akkor találj ki új szereplőket is, és rajzold le, hogyan is kell őket elképzelni!

A pályázaton nem csak kidolgozott mesével, hanem mesevázlattal, ötlettel is lehet indulni. Lényeg, hogy egy olyan probléma álljon a középpontjában, mely a való életben és a mesebeli erdőben is  előfordulhat, és a pályázó gyermek ehhez egy saját megoldást is kínáljon fel!

Az elbíráláskor előnyt élveznek azok a mesék, amelyekben a szívből jövő, bölcs, mindenki javát szolgáló megoldás születik meg. Plusz pontot jelent, ha ez humorosan tud megtörténni!

Díjak:

A hét legjobb mesét, vagy meseötletet beküldő gyermek munkája névvel ellátva bekerül az “Ezüst Erdő” folytatásaként összeállított mesefüzetbe, melyből mindannyian saját, dedikált példányt kapnak a gyerekek! Emellett mind a hét gyermek ajándékba kap egy gyönyörű, éjszakai hatású, foszforeszkáló festményt, mely az “Erdő Titkai” sorozat első kötetének, a “Tündérpihe é a Titkok Erdeje” című könyvnek egyik illusztrációját ábrázolja. Végül pedig valamennyien egy emlékezetes élményt nyújtó, mesedélutánon vehetnek részt a szerzővel!

Azok a gyerekek, akiknek a története nem kerül bele a mesefüzetben, AJÁNDÉKKÉNT megkapják elektronikus formában azt, de ha szeretnék, papírkönyvként 33% kedvezménnyel meg tudják vásárolni. Ez a kedvezmény számukra él a sorozat első kötetére is!

Nevezési díj: természetesen NINCS! 🙂

A meséket a fenykonyvtar@gmail.com e-mail címre várjuk!

Beküldési határidő: 2020. szeptember 01.

Eredményhirdetés: 2020. november

A mese beküldése egyben azt jelenti, hogy a szülők hozzájárulnak gyermekük nevének közléséhez, engedélyezik a díjátadón készülő fotók használatát az “Ezüst Erdő” népszerűsítéséhez, és nem támasztanak anyagi követelést a beküldött mese szerzői jogai kapcsán.