Medjugorje programterv

Találkozás Önmagaddal!

– zarándoklat 2019.04.19-04.23. –

   

Ez a különleges zarándoklat Nagypénteken(2019.április 19-én) indul, és április 22-én, Húsvét Hétfőn teljesedik be. A résztvevők egy mély belső, és kihívásokkal teli külső utazás során betekintést nyerhetnek a valódi Életfeladatukba, és lehetőséget kapnak arra, hogy feloldják önmagukban azokat az akadályokat, amelyek miatt ezt a feladatot eddig sem felvállalni, sem betelesíteni nem voltak képesek. Égi Segítőink, különösen Szűzanya és Jézus, minden lehetséges támogatást megadnak számunkra, hogy ez a mély belső átalakulás minél teljesebb mértékben megtörténhessen.

Az Életfeladatunk beteljesítése a kulcs a boldogságunkhoz! Ha fel merjük vállalni és végre merjük hajtani azt, amit erre az Életre szolgálatként felajánlottunk, akkor az Univerzum bőségesen megajándékoz bennünket. Teljesíti lelkünk legtitkosabb vágyait, legyen szó akár egy csodálatos párkapcsolatról, akár anyagi biztonságról, bőségről, stb. Ehhez azonban először adnunk, szolgálnunk kell. Felvállalni az új életünket, és elengedni a réginek azon részeit, amelyek hátráltatnának bennünket.

Ez az utazás mindenkitől el fog kérni valamit, ami már visszafogja az útján, és ad helyette valami újat, ami egy magasabb szinten való kiteljesedést fog segíteni. Az zarándoklat felvállalásával ezt az áldozathozatalt és megújulást is felvállalod egyben. 🙂

Útiterv:

1.nap: április 19. Nagypéntek:

Indulás Veszprémből az 1. számú idősek otthona parkolójából (a buszpályaudvarral szemben) reggel 6.30-kor. Utazás Medjugorjébe Horvátországon (autópályán) keresztül, 8+1 fős mikrobuszokkal (létszámtól függően egy vagy két mikrobusz). Érkezés Medjugorjébe és a szállás elfoglalása kb. 16 órakor. Pihenés, majd vacsora után indulás a Feltámadott Krisztus szobrához, ahol közös meditációval kezdjük meg a zarándoklatot. Ezt követően éjszakai zarándoklat a Jelenések-hegyére, közös virrasztás Szűzanya szobránál.

Étkezés: egyszerű meleg vacsora

2.nap: április 20. Nagyszombat:

Reggelit követően közös indulás, és a Szent Jakab templom meglátogatása. Ezután egyéni elhívás szerint zarándoklat a Kereszt-hegyre, vagy a Jelenések-hegyére (a hegyek lábáig busszal szállítunk), ahol mindenki önállóan, a saját ütemében haladva járja végig a stációkat.

Este séta és vacsora Mostar ékszerdoboz jellegű történelmi belvárosában. 🙂

Étkezés: reggeli, hideg ebéd (szendvics/péksütemény csomagolva) és meleg vacsora.

3.nap: április 21. Húsvét Vasárnap

Reggelit követően közös indulás, majd egyéni elhívás szerint zarándoklat a Kereszt-hegyre, vagy a Jelenések-hegyére, ahol mindenki önállóan, a saját ütemében haladva járja végig a stációkat.

Délután Herczeg Stjepan, bosnyák király várának meglátogatása.

Étkezés: reggeli, hideg ebéd (szendvics/péksütemény csomagolva) és meleg vacsora.

4.nap: április 22. Húsvét Hétfő

Korai reggelit (6.30) követő indulással közös zarándoklat a Kereszt-hegyre, lehetőség szerint mezítláb teljesítve az utat. A hegy mezítláb történő megmászása különleges kihívást jelent testnek, szellemnek és léleknek. Mély belső folyamatokat indíthat el mindenkiben, egyfajta különleges beavatást jelentve a kihívást teljesítők számára. Az utat mindenki a saját ütemében teszi meg fel a hegyre és vissza. Út közben Jézus egyénileg adja át azokat az üzeneteket és tanácsokat, amelyek segítik az Életfeladat felvállalását, és segít abban is, hogy az ezt akadályozó blokkok felszínre kerülhessenek és távozhassanak. Az előző napok előkészítését követően ezen a napon fog beteljesedni a folyamat.

A személyre szóló üzeneteket a hegyen tapasztalható erős Jézusi jelenlétnek és a megelőző napok felkészülésének köszönhetően mindenki képes lesz érzékelni! 🙂

15 órakor gyülekező a hegy lábánál, s indulás a közeli Kravica vízeséshez, ahol lehetőség lesz a csodálatos természeti környezetben kicsit elmélyülni az elmúlt napok élményeiben, illetve lesznek néhányan, akik hívást éreznek majd arra, hogy a hideg vízesésben megfürödve újabb győzelmet arassanak a testük fölött, még magasabb szintre emelve, mintegy megkoronázva az eddigi beavatásokat. 🙂

Ha az éttermek nyitva leszek, akkor a vízesésnél fogjuk elfogyasztani a közös
pizza-búcsú-vacsoránkat. Ha az éttermek nem üzemelnek még, akkor ezt Medjugorjében tesszük meg. 🙂

Étkezés: reggeli, hideg ebéd (szendvics/péksütemény csomagolva) és meleg (pizza)vacsora.

5. nap: április 23.

Reggelit követően bevásárlás ebédre, majd indulás haza, érintve egy festői tengeröblöt Horvátországban, ahol kb. két órára megállunk pihenni és töltekezni. A bátrak fürödhetnek is a kb 17-18 fokos tengerben. 🙂 Érkezés Veszprémbe 19 óra magasságában.

 

Ár:  88.000 Ft/fő, amely tartalmaz:

5 nap, 4 éjszaka, ebből:

 • első nap csak vacsora
 • 3 nap teljes ellátással
 • utolsó nap csak reggeli.

AZ ÁR UTAS ÉS CSOMAGBIZTOSÍTÁST NEM TARTALMAZ! AZT MINDENKINEK EGYÉNILEG SZÜKSÉGES MEGKÖTNI, AMENNYIBEN IGÉNYE VAN RÁ! A biztosítás megkötésekor jelezni kell, hogy mikrobusszal fogsz utazni!

Jelentkezési határidő: 2019. február 22.

Fizetési feltételek:

 • Jelentkezéskor fizetendő: 11.000 Ft
 • A második részlet (33.000Ft) határideje 2019.03.11.
 • A fennmaradó összeget (44.000 Ft) április 11-ig kell befizetni

Étkezési igény:

Vegetáriánus és/vagy gluténmentes étkezés megoldható! Erre vonatkozó igényedet, vagy egyéb étel intoleranciádat kérlek, jelentkezéskor jelezd!

Egészségre vonatkozó kitételek:

A zarándoklat fizikailag közepesen megterhelő, ezért megfelelő egészségi állapotot igényel! Az utazáson mindenki saját felelősségére vesz részt! Fertőző beteg az utazáson NEM vehet részt! Az esetleges (krónikus) betegségedet jelentkezéskor jelezd, és ha úgy érzed, jelentkezés előtt kérd ki az orvosod tanácsát! Ha úgy érzed, hogy betegséged nem befolyásol az utazásban, akkor saját felelősségre részt vehetsz.

Lemondási feltételek:

Kérlek, felelősségteljes döntést követően jelentkezz! Elköteleződésed legyen mély és szívből fakadó, vagy, ha az elméd hárít ugyan, és nem akarsz eljönni, de a hívás nagyon erős! Ha mégis vissza kell lépned az úttól, akkor lemondás esetén:

 • Ha csak az első részletet fizetted be, azt március 10-ig történő lemondás esetén 100%-ban visszakapod.
 • A második részlet befizetése (március 11.) után az első két részletet visszafizetni csak úgy tudom, ha hozol másik jelentkezőt magad helyett!
 • Ha április 11-után mondod vissza az utat, akkor:
 1. Akkor tudom visszafizetni a teljes összeget, ha hozol magad helyett valakit.
 2. Ha nem tudsz magad helyett másik utast, akkor a befizetett összeg (88.000 Ft) 50%-át (44.000 Ft) tudom visszafizetni.

Az utazásra való jelentkezéskor ezeket a feltételeket elfogadod!