Versek

2011. táján mintegy Önmagam számára is meglepetésként elkezdtem verseket írni, melyeket szorgalmasan összegyűjtöttem, és a fiókomban pihentettem. Aztán 2013-ban elvégeztem két jobbagyféltekés rajztanfolyamot, amelyek új lehetőségeket tártak fel előttem. A festést, rajzolást saját lelkem gyógyítására használva egyre több alkotásom készült el. Ezek egy részét kifejezetten a verseim illusztrálására festettem. Így született meg 2015-ben a Festett Versek című kiállítás, melynek anyagát kibővítve két kötetbe rendeztem.

Az első kötet a „Hiszlek!” címet viseli, és a Belső utazásom során felfedezett, Életbe, és a Világmindenségbe vetett hitem tükröződik benne. Saját kétségeim, az Élet által rám mért hitpróbáló helyzetek, valamint az Ég Lélekhez szóló, rímekbe szedett üzenetei olvashatok ebben a könyvben. Egy rövid vers ízelítőül:

Halkan

Halkan hasad a hajnal,

halkan ébred a nappal,

halkan hal meg

az éjszaka már.

 

S mi az éjnek a vég,

az a Napnak a lét,

halkan születnek meg

az új csodák.

 

A második kötet címe a „Szent Tűz”, mely a szerelem tisztaságáról szól, valamint azokról a nehéz és fájdalmas helyzetekről, és örömteli, Égig emelő pillanatokról, mindent elsöprő vágyakról szól, amiket egy párkapcsolatban megélhetünk. A kötet egy darabja:

Sál és karkötő

Sál és karkötő

fedi csak testemet,

puszta bőrömön

izzik tekinteted.

*

Nincs szükség ruhára,

Szememen át szemed

a szívemet látja.

*

Lelkem meztelen,

én nyitott könyv vagyok,

ki sem mondom,

s ismered minden gondolatom.

Verseim egy részét fotókkal illusztrálva, zenei aláfestéssel, “Két perc költészet” címszóval meghallgathatod a YouTube-on.

A versesköteteket e-könyv formájában tudod megrendelni: Bővebb infó ITT.