A kutyás coaching az erdei vagy sétáló coachignak az a változata, ahol egy kutyus is segíti a közös munkánkat. Ha van saját kutyád, akkor választhatod azt, hogy vele együtt sétáljunk. Ha nincs, vagy szívesen megismerkednél az én szőrös segítőmmel, akkor azt nagy örömmel veszem!

Kutyás coaching Hippivel

Aki ismeri őt, az mind tudja, hogy Hippi egy igazi Csodakutya! Csupa szív, csupa szőr, csupa játék! Nem tudunk úgy sétálni az utcán, hogy a puszta jelenlétével ne csalna mosolyt az emberek arcára! Sőt! Sokan képtelenek türtőztetni magukat, és szinte ugranak Hippire, hogy megsimogathassák! Na, ennek mondjuk nem mindig örül, és ezt hangos ugatással ki is fejezi, de kicsi gyerekekre sosem mond nemet!

Egy dolog biztos vele kapcsolatban: létezése és a vele való szívből történő kapcsolódás gyógyító erővel bír a lélek számára!

Kutya gyógyító ereje
Hippit ölelni gyógyító erejű.

Kinek ajánlom a kutyás coaching-ot?

  • bárkinek, aki szereti a természetet és az állatokat
  • akinek nincs ideje vagy kedve egyedül sétálni az erdőben
  • aki mindig is szeretett volna kutyát, de nem lehet(ett) neki
  • akinek van saját kutyusa, és a sétáltatását idő hiányába szeretné kombinálni a coachingal (Amennyiben saját kutyát hozol, Hippi nem jön velünk, mert abból csak móka lenne, munka sajnos nem!)
  • akivel a közös folyamatunk során érinteni fogjuk a belső gyermekkel, gyermeki örömmel való munkát is

A kutyák emberekre gyakorolt pozitív hatásairól számtalan információt találsz az interneten. EZ a cikk például remekül összefoglalja, hogyan hat a kutyák jelenléte az emberre.

Hogyan zajlik a kutyás coaching Hippevel?

Úgy, mint egy sima erdei/sétáló coaching, leszámítva, hogy Hippinek először kell pár perc, amíg megszokja és elfogadja a jelenléted. Te megkedvelteted magad vele, és onnantól minden rendben van.

Elindulunk az sétálni az általad választott helyszínen, beszélgetünk, Hippi pedig rohangál körülöttünk. Amikor megfelelő helyre érkezünk, javaslatot teszek egy kis közös játszadozásra. Ilyenkor engedem, hogy elmerülj ebben a játékban, és élvezd a Hippivel történő mókázást. Ezek mindössze pár perces szakaszok, amit aztán Hippinek pici pihenés, nekünk további munka követ.

Időnként leülhetünk padra, fűbe, patakpartra, és folytathatjuk úgy a beszélgetést. Egyes helyszíneken és időpontokban rövid vezetett meditációra is nyílhat lehetőség. A hangrezgésekkel való gyógymunkáról külső helyszínen sajnos lehet, hogy le kell mondanunk, éppen ezért javaslom, hogy a coaching folyamatba illesz be néhány benti (személyes/ online / telefonos) alkalmat, vagy a kutyás coachingot illeszd be a benti alkalmak közé. 🙂

Hippi kirándul
Hippi a Jutas-vitéz kilátónál a Fenyves tanösvényen.

Hogyan zajlik a kutyás coaching a saját kutyusoddal?

Úgy, mint bármelyik közös sétátok, azzal a különbséggel, hogy közben át tudod beszélni velem a nehézségeidet, én pedig segítek, hogy megláss olyan nézőpontokat és lehetőségeket, amelyeket eddig ne vettél észre!

Mi van, ha rossz idő van?

Hiszem és élem, hogy nincsen rossz idő, csak rosszul öltözött ember. Ma már mindenféle időre fel lehet kényelmesen és megfelelően védve öltözni. Ha nincs az adott időjáráshoz alkalmas ruházatod, és nem tudsz/akarsz beszerezni, akkor 3 órával az ülés megkezdése előtt kérheted, hogy a megbeszélt időpontban online/telefonon tartsuk meg az ülést.

Amennyiben mégis szeretnél esőben/hóban/szélviharban is kimenni, ennek részemről nincs akadálya. A jégeső és a villámlás a két olyan időjárás, amikor nem viszem ki Hippit. Illetve nyáron a meleg miatt csak a kora reggeli, vagy esti órákban tudsz kutyás coachingra jönni, mert a nappali nagy melegnek nem teszem ki ezt a bundás csodát! 🙂

Téli séta hóban
Bírjuk a hideget. Is.

Hol tudunk együtt dolgozni?

Igazából bárhol, ahol zöld terület van. Az alapár, amiről a  SPIRITUÁLIS COACHING oldalon találsz információt, a veszprémi helyszínekre vonatkozik. Távolságarányos, előre egyeztetett felár ellenében azonban akár a Holdra is szívesen elmegyünk a kedvedért! 🙂

Még valami! Ha nem vagy “spiri”, azt a részt el tudjuk hagyni, és hagyományos coaching folyamatban együtt dolgozni!

 

Maradt még kérdésed, vagy szeretnél időpontot foglalni? Írj az info@nemethszilvia.hu címre, és egyeztessünk! Várunk szeretettel!

Hippi és én
Mikuláskor Hippivel.