A becsukódó ajtó tanulságos esete

Ma reggel történt velem egy vicces dolog. Álltam sorban a kis pékség előtt, ahol vásárolni szoktam. Az üzlet elég picike, két, maximum három vevő fér el kényelmesen benne. A hátsó térben pedig sülnek a finomságok, így a meleg miatt gyakran van nyitva a kis bolt ajtaja.

Most is ketten vásároltak előttem, ám az egyik sokáig pakolt, így végül egyszerre végeztek. Gondoltam, megvárom, míg mindketten kijönnek, nem préselem be magam közöttük. Azonban az üzlet már kiszellőzött, és hűvös volt, az eladó pedig, aki nem látott rá a kint várakozó sorra, megkérte az utolsó vevőt, hogy csukja be maga után az ajtót.

Én már sejtettem, mi fog következni, és kíváncsian vártam, vajon jó-e a megérzésem. És igen, valóban. A „bácsi” úgy jött ki, hogy nyilvánvalónak kellett lennie előtte abbéli szándékomnak, hogy az üzletben vásároljak. Mégis úgy lépett ki, hogy ne tudjak bemenni, majd szépen becsukta maga mögött az ajtót. Ezt persze lágyan szóvá tettem (magamban már bőszen vigyorogva). Erre azzal felelt, hogy neki ezt mondták.

Gyorsan végigfuttattam magamban, hogy mit jelenthetett, miért történt az eset. Nem akadtam ki, nem váltott ki negatív energiát belőlem, csak magamban a fejemet fogva jót derültem. Tehát jó eséllyel nem arra kaptam jelzést, hogy még mindig nem léphetek be oda, ahova szeretnék. Merthogy az Életben is éppen egy ajtó előtt várakozok. Biztonság kedvéért azért leteszteltem magamban ezt a lehetőséget is, de tényleg nem erről szólt a dolog.

A „bácsi” azt mutatta meg nekem, hogy milyen az, amikor az ember gondolkodás nélkül követ egy utasítást. „Nekem azt mondták, és én jó gyerek vagyok, tehát szót fogadok.”

„Jó gyerek”, hetven évesen is. Itt tart most a társadalmunk, hogy sokszor gondolkodás és ellenállás nélkül azt csináljuk, amit mondanak. Mert így neveltek otthon, és ez volt az elvárás az iskolában is.

Kép forrása: Pixabay

Ez azonban a régi, merev, ma már haldokló energia, aminek nincs hosszú távon jövője. Az új energia, ami éppen születőben van (és a nyitott gondolkodású emberek számára már elérhető), lágy, áramló, kreatív, és legfőképpen a helyzethez alkalmazkodó. Ez pedig az Élet feltétele.

Az evolúció bebizonyította, hogy a változásokat az éli túl, aki a legjobban képes alkalmazkodni hozzájuk. Mert az Élet is maga a változás. És ez a változás napjainkban iszonyatos üteműre felgyorsult. Egyetlen túlélési stratégia működik hosszútávon: ha megtanulunk ezzel a gyorsuló változással együttműködni, együttmozogni, áramolni. Azaz belépni a manapság rengeteget emlegetett „flow”-ba.

Ez azonban sokak számára koránt sem olyan egyszerű, mint ahogy beszélnek róla. Ennek oka a tudatalattiban eltárolt régi mintákra és sérülésekre vezethető vissza. Ha például gyerekként megkérdőjelezted azt, amire egy felnőtt utasított, és erre a reakció valamiféle megtorlás (például megemelt hangerő, elcsattanó pofon, bezárás, tiltás, stb) volt, és ez rendszeresen megismétlődött, akkor előfordulhat, hogy szépen kiölte belőled az önálló gondolkodás képességét és az önálló cselekvés bátorságát. Ezzel együtt pedig rombolta az önértékelésed, és az önbizalmad is.

Ezt a rombolását, ezeket a korlátozásokat csak azok által tudtuk megtapasztalni, akik fontosak voltak számunkra. Elsősorban a szülők okozhattak ilyen sérüléseket, de előfordulhat, hogy egyéb rokonok, vagy tanáraink hagytak mély sebeket a lelkünkben.

Csodálatos időket élünk, így ezeket a sebeket ma már nem csupán lehetőségünk, hanem a saját testi-lelki jóllétünk érdekében kötelességük is gyógyítani. Különösképpen, ha a korlátainkat nem szeretnénk a jövő generációira átörökíteni!!!

Kép forrása: ATDS a Pixabay-ről

Egyedül végigmenni ezen az úton azonban nagyon nehéz és hosszadalmas! Szerencsére ma már számos módszer, és rengeteg hiteles szakember áll készen arra, hogy segítséget nyújtson ahhoz, hogy a múlt korlátai alól fel tudd szabadítani magad.

Tiszta szívből kívánom, hogy merd elkezdeni ledönteni a korlátaidat, és megtalálni a belső erődet, biztonságodat, szabadságodat és örömödet ezekben a gyorsan változó időkbe is, amikor a külvilág ezt látszólag(!) nagyon nem akarja.

Mivel én magam is bejártam ezt az utat, és komoly gyerekkori traumák hatása alól szabadítottam meg magam, számos, az ősöktől örökölt mintát írtam felül az Életemben, így én is egyike vagyok azoknak, akik segíthetnek neked! Amennyiben hívást érzel a lelkedben, akkor nézz körül a honlapomon, és találd meg, hogyan, milyen formában szolgálhatom a felemelkedésedet!

FIGYELEM! Mivel októberben ünneplem a 45. születésnapomat, ezért úgy döntöttem, hogy most én adok ajándékot Neked! A tíz alkalmas coaching bérlet mellé választhatsz, hogy a “Gyógyító Szerelem” című regénytrilógiám mindhárom kötetét kéred e-könyv vagy pdf formában, vagy egy értékes, rád hangolva készülő, 30*30 cm-es vászonra festet képet kérsz!
Ha pedig nem tudsz, vagy akarsz a nulladik, ingyenes ülés után rögtön tíz alkalmas bérletet vásárolni, akkor az első fizetős coaching alkalmat 50% KEDVEZMÉNNYEL veheted igénybe.

Nyissunk együtt kaput az új Életedre!

Ui: És mi volt az én tanulságom? Amikor az Élet becsuk egy ajtót előtted, akkor fogd meg, és nyisd ki! 😀 😀 😀

Kép forrása: mondfisch a Pixabay-ről

Végtelen szeretettel:

Szilvi 🙂