Manó-megye lakóinak békés életébe különös fényt hoz az a nap, amikor Mosoly Manó megszületik. Az apró manólegény körül mindig történik valami szokatlan dolog, és ő az, aki képes az új kihívásokra új megoldásokat találni.

A könyvben található tíz történetet az országszerte népszerű, és csodálatos eredményeket elérő Boldogságóra Program tíz témája ihlette meg. A meséken keresztül a gyerekek olyan fontos értékekről tanulhatnak, mint az őszinteség, barátság, gondoskodás, célkitűzés, kitartás, az élet örömeinek felismerése, hála, stb.

Az egyes fejezeteket a gyermekem babakori fényképeinek “megmanósításával” illusztráltam, azaz valódi fotókat mesés környezetbe helyezve rajzoltam meg a portréképeket.

A képen a borítón található rajz és az eredeti fotó látható egymás mellett

Mosoly Manó meséiről így vallanak, akik már olvasták:

„Tanítónéniként vadászom az új, modern meséket, ám ritkán találkozom valódi gyöngyszemekkel. Mosoly Manó Meséi azonban igazi csodákat hoztak, tele varázslatos szóképekkel, érzelmekkel, tanulságokkal és szemet gyönyörködtető rajzokkal.”

Éberhardt Ilona, tanítónő, Boldogságóra-oktató

***

„Mosoly Manó csodálatos mesevilágában magával ragadó, vidám, gyermekien őszinte lények élik mindennapjaikat Manó-megyében. Ajánlom ezt a könyvet kicsiknek és nagyoknak, gyermekeknek és felnőtteknek, fiataloknak és időseknek, hogy aki nem tudja, megtanulhassa, aki tudta felidézhesse, milyen együtt gondolkodva, egymásért, egymásra figyelve élni, és szeretni, hogyan kell a múlt sérelmein túllépni, és a ma békéjéért cselekedni.”

Imre Dezső, jobbagyféltekés rajzoktató

Ha tetszik a mesekönyv, akkor jelenleg a neszimesek@gmail.com címre küldött e-mailben tudod megrendelni, de hamarosan elkészül a webáruház is. Addig is, nézegesd meg az “Erdő Titkai” sorozat első két kötetét (Tündérpihe és a Titkok Erdeje, Ezüst Erdő), vagy a felnőtteknek szóló regényeimet, hátha egyben szeretnéd megrendelni őket! 🙂